PSIHOMETRIE - Management practic

Go to content
PSIHOMETRIE

Ce este PSIHOMETRIA și de ce este necesară

Așa cum ne măsurăm înălțimea și greutatea este necesar să măsurăm și anumiți „parametri” psihici. Specialiști din toată lumea au dezvoltat o serie de instrumente cu care se măsoară acești parametri doar că, spre deosebire de măsurătorile metrice obișnuite, măsurătorile psihice nu ne dau valori exacte. Nu ne spun, de exemplu, că suntem 75% introverți și 25% extraverți sau că avem 85,7% empatie. Măsurătorile psihometrice au un alt mod de prezentare a rezultatelor, pe care îl dezvolt în secțiunea specifică fiecărui instrument de măsurare.

De ce este necesar să ne măsurăm „parametrii” psihici? Motivul este cât se poate de simplu și pragmatic. Se întâmplă de multe ori să avem, în relațiile cu mediul social, anumite reacții, anumite răspunsuri la stimulii pe care îi primim și nu știm de ce am reacționat așa. Nu toate reacțiile pe care le avem la stimulii mediului social sunt adecvate situației de moment și perspectivei și ne pot aduce neplăceri dacă nu chiar necazuri. Dacă am ști, prin mijloace psihometrice, că avem predispoziție pentru un anumit tip de reacție sau acțiune, atunci am putea să ne pregătim psihic pentru astfel de situații, în așa fel încât să adecvăm răspunsul interesului nostru și nu să ne lăsăm „conduși” de impulsuri de moment. Mai multe detalii în articolele de pe blog și în clipurile de pe vlog.


Mai jos trec succint în revistă instrumentele psihometrice pe care le utilizez (aplicare și scorare) pentru a vă ajuta la o mai bună și documentată științific autocunoaștere, ca fundament al dezvoltării personale. Alături de acestea prezint și trei instrumente care, deși nu sunt dezvoltate științific, pot da o orientare (și uneori chiar corelează statistic cu rezultatele testelor psihometrice) asupra caracteristicilor psihice ale unei persoane.


Dând click pe foto sau denumire vei găsi detalii legate de fiecare instrument în parte.

neo pi-r
eqi
torrence
clifton
tipologie trupurilor
  • NEO PI-R


  • EQi


  • CREATIVITATE TORRENCE


  • TESTUL CLIFTON PENTRU DESCOPERIREA „PUNCTELOR FORTE”


  • GRUPA SANGUINĂ și TIPUL SOMATIC


astrologie natală
  • ASTROLOGIA NATALĂ (ZODIACUL)


Vreau să te informez asupra următoarelor aspecte:
  • pentru testele NEO PI-R, EQi ȘI CREATIVITATE TORRENCE sunt licențiat în aplicare. Scorarea se va efectua cu un soft specializat de către firma autorizată cu distriburea testului în România (Test Central) astfel că raportul obținut are garanția corectitudinii acordată de creatorii testului;
  • pentru Testul Clifton, elaborat de GALLUP, aplicarea și scorarea se poate face on-line pe www.gallup.ro. Am apelat la acest test pentru autocunoaștere deoarece principul pe care este construit mi s-a părut a fi extrem de productiv pentru dezvoltarea personală (individuală) a fiecăruia dintre noi. Fiecare ne naștem cu 34 de talente (abilități) pe care le posedăm în diferite proporții; pe parcursul vieții, în funcție de ceea ce avem impresia că ne-am dori să facem, încercăm să dezvoltăm o parte dintre acestea  care, de multe ori, sunt dintre cele cu procente foarte mici de reprezentare în noi. Aducerea acestora la un nivel ridicat, nivel care să ne sigure succesul în viață, solicită de cele mai multe ori resurse materiale și eforturi personale foarte mari, care nu justifică progresele pe care le putem face în dezvoltarea acestot „talente”, Este mult mai productiv să știm proporția în care este prezent în noi fiecare dintre aceste „talente” și să investim efort, timp și bani în dezvoltarea acelora cu un procent foarte mare de prezență și care ne pot da garanția că ne vor ajuta în proporție foarte mare în atingerea scopurilor noastre. Testul Clifton (Clifton fiind cel care a conceput acest test) face o ierarhizare a acestor 34 de talente astfel încât, cunoscând această ierarhie, să ne putem concentra pe dezvoltarea a cel mult 5 din primele 10, ceea ce ne-ar asigura șanse mult mai mari de reușită în viață.

Back to content